Suriname, aan de noordkust van Zuid-Amerika, is een 
El Dorado. Nu nog vooral voor biologen en antropologen, want het toerisme is er nog jong. Maar pioniers onder de reizigers kunnen verzekerd zijn van een avontuurlijke en indrukwekkende reis. Zowel in natuur als in cultuur is een bezoek aan Suriname een onvergetelijke ervaring:

Allereerst is er het uitgestrekte, ongerepte tropisch regenwoud, indrukwekkend en lieflijk tegelijk. Een groot deel van het ‘bos’ is beschermd natuurgebied. Hier laat het Amazonegebied zich in al haar pracht beleven. In het oerwoud leven acht apensoorten, honderden fleurige tropische vogels, zeer zeldzame reuzenotters en talloze nog naamloze planten en insekten.

De bewoners van het binnenland nemen u mee op korjaaltochten over eigenzinnige rivieren en wilde stroomversnellingen.

Dan zijn er ook nog de unieke schildpaddenstranden waar zeeschildpadden van over de hele wereld naar toe 

zwemmen om er hun eieren te komen leggen in een kuil in het zand. Een reuzenschildpad uit de zee zien opdoemen is een beeld dat u altijd bij zal blijven.
Surinames cultuur is, zo mogeijk, nog rijker. Een kleurrijke mix van bevolkingsgroepen is de meest zichtbare erfenis uit de koloniale tijd. Samen vormen ze een multi-culturele samenleving op haar best, vol exotische eethuizen, kledingstijlen en rituelen. Soms zult u zich in India wanen,dan weer in Afrika of op een Javaanse dessa.

Maar u zult zich overal thuis voelen, want gastvrijheid is de Surinamer aangeboren.

In het binnenland liggen authentieke dorpen van Marrons, de zogenoemde weggelopen slaven en inheemsen de indianen, nauwelijks aangetast door de tijd en het jachtige leven van de moderne mens. Marrons hebben eeuwenoude tradities bewaard die elders zijn verdwenen.

In veel inheemse en Marron-dorpen bent u van harte welkom. De bewoners laten u graag delen in hun culturele erfgoed.

De intieme hoofdstad Paramaribo is een bezoek waard vanwege haar gemoedelijke levensritme, statige wit houten koloniale monumenten en kosmopolitische markt.

Kortom, een reis naar Suriname is een avontuur vol verrassingen.

Voor meer info over plantages, standbeelden en traditionele kleding bezoek http://suriname.helppagina.com

 


'The Guide to Suriname'
Engelstalige reisgids. April 1999.
Herdruk in voorbereiding.

Bestel nu bij Reisboekhandel De Evenaar

Of Boekhandel Jacob van Wijngaarden

Nlg 29,50
ISBN-90-804915-1-9

 


copyright- 1999 by surInfo. all rights reserved.
report bugs, suggestions, comments to [email protected]